Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος: Λάθος η αλλαγή των δεδομένων πριν τους αγώνες!



ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΘΕΩΡΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ!


 Σύμφωνα με όσα δηλώνουν τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητων Ταεκβοντο Ελλαδος , σε συζητήσεις αλλά και με δημόσια ανάρτηση του Συνδέσμου στα κοινωνικά δίκτυα:

"Μεγάλη έκπληξη για όλους ήταν η εφαρμογή των 3 γύρων 1 λεπτού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων 2015 που διεξάγεται στην Χαλκίδα και αυτό επειδή: α) στις προκρίσεις Βορείου και Νοτίου Ελλάδος οι αθλητές αγωνίστηκαν 2 γύρους των 2 λεπτών και όλοι ήταν προετοιμασμένοι για αυτό και β) ο χρόνος του 1 λεπτού είναι σαφέστατα πολύ λίγος για τους αθλητές να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.
Ενημερωτικά θα θέλαμε να καταθέσουμε, ότι ένας αθλητής. και ειδικά σε ένα ατομικό άθλημα όπως είναι κατά βάση το Ταεκβοντό, αλλά και σε τόσο μικρές κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, για την καλύτερη δυνατή απόδοση του στο αγώνα για την επίτευξη του στόχου του, κάνει επίπονη προετοιμασία που απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και πολύ χρόνο. Ο προπονητής προετοιμάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, προπονώντας τους αθλητές του και συμμετέχοντας σε διασυλλογικούς και φιλικούς αγώνες, για να επιτύχει ο αθλητής το στόχο του στις συγκεκριμένες διοργανώσεις όπως είναι η πρόκριση για το Πανελλήνιο, το Πανελλήνιο και το Πανελλήνιο Κύπελλο. Άποψή μας είναι, αλλά και της πλειοψηφίας των μελών - προπονητών μας, ότι όταν κάποια δεδομένα (στάνταρ) αλλάζουν την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του αγώνα, δεν μπορεί ο αθλητής, και ειδικά σε μικρές ηλικίες, να αποδώσει το μέγιστο, με αποτέλεσμα, αυτό να συμβάλει σημαντικά για τη μη επίτευξη καλύτερων αθλητικών επιδόσεων και η όλη προσπάθεια που έχει κάνει όλο το χρόνο, να πάει χαμένη."

Σ.Σ.: Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων που είχε δημοσιοποιήσει η ΕΛΟΤ, οι αγώνες προβλέπονταν να έχουν διάρκεια 3 γύρων του 1,5 λεπτού.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ