Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ώρες αγωνίας για τον Ηγούμενο. Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του. Γεννά απορίες το ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα στο silver alert

(αναδημοσίευση πληροφοριών από το ρεπορτάζ του paramythia-online.gr ) Για 6η ημέρα παραμένει άφαντος ο 75χρονος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενος της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Κανάτας,παρά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του και γεννά απορίες το οτι δεν υπάρχει αιτημα για την συνδρομή της Γραμμής Ζωής silver alert.

 Καμπάνια
H paramythia-online.gr έχει καθημερινή επικοινωνία με το silver alert ώστε να ενημερωθούμε αν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η σύνδρομή τους.
Μάλιστα και από τo silver alert, εκφράζεται η απορία για το οτι δεν τους έχουν αιτηθεί την ενεργοποίηση του σήματος αναζήτησης.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 659 εξαφανίσεις ηλικιωμένων στην γραμμή ζωής και εκδόθηκαν αντίστοιχα Silver Alert εκ των οποίων 261 προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα τον εντοπισμό 212, εκ των οποίων οι 118 σώοι.
Ελπίζουμε να μην αποβεί καθοριστική στην τύχη του γέροντα, η κωλυσιεργία αυτή.

Οι έρευνες εξελίσσονται τόσο στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, όσο και σε κοινότητες από την Καλλιθέα Παραμυθιάς όπου είναι η έδρα της Ιεράς Μονής μέχρι και το Σούλι.
Στις έρευνες εκτός από του Αστυνομικούς, συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και ρασοφόροι. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα της συσκευής του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, κατά την διάρκεια που το τηλέφωνο βρισκόταν σε λειτουργία, καθώς από την Παρασκευή είναι απενεργοποιημένο.
Συμφωνα με πληροφοριες της paramythia-online.gr η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναφέρει πως η κάρτα sim δεν έχει σύνδεση-επαφή με την μπαταρία του κινητού.
Τα ίχνη του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανίων, χάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής, την μετέφερε από τη Μονή στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα, ωστόσο η εξαφάνιση του δηλώθηκε μόλις την 3η Μαϊου στην Αστυνομία. Οδηγεί ένα άσπρο Opel Astra Caravan. Όσοι είδαν κάτι ή όσοι αντιληφθούν την παρουσία του 75χρονου αρχιμανδρίτη, μπορούν να καλούν το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022222 ή την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022377.
Η ιερά μονή Παγανιών, που βρίσκεται σ' ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο στην Καλλιθέα Παραμυθιάς, με θέα έως τις ακτές της Κέρκυρας, κτίστηκε το 1652 και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ιδρυτής της αναφέρεται ο ιερομόναχος Ιωακείμ. Υπήρξε πλούσια μονή, με σημαντική προσφορά και δράση στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες . Σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση το μονόχωρο Καθολικό της, αγιογραφημένο την εποχή της ιδρύσεως, ενώ το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα είναι πρόσφατα ανακαινισμένο.

 Το καλοκαίρι είναι κοντά και η παραλία σας περιμένει!

 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ