Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Είναι στην Αθήνα ο Βαγγέλης; Νέα μαρτυρία για τον Πειραιά



Γυναίκα, ισχυρίζεται ότι τον είδε το απόγευμα της Τρίτης στον Πειραιά έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό!

"Ο νεαρός που είδα φορούσε την ίδια μπλούζα με το Βαγγέλη, ζητούσε χρήματα ευγενικά γιατί ήθελε να βγάλει εισιτήριο μου είπε ότι ερχόταν από τα Γιάννενα".

Μία γυναίκα κάτοικος Πειραιά, ισχυρίστηκε ότι είδε το Βαγγέλη


 ή τουλάχιστον κάποιον που του έμοιαζε και φορούσε τη μπλούζα με τη στάμπα "ITALIA", που φορούσε ο νεαρός φοιτητής την ημέρα της εξαφάνισής του.
Όπως είπε στον κ. Τσούκαλη, που ερευνά την υπόθεση, η γυναίκα έπεσε πάνω σε ένα νεαρό ο οποίος ήταν φανερά καταβεβλημένος έξω από τη στάση του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά και ζητούσε ευγενικά χρήματα γιατί ήθελε να κόψει εισιτήριο.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr , η γυναίκα αυτή την οποία και συνάντησε η ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη,  δηλώνει πως είναι σχεδόν σίγουρη ότι το αγόρι που είδε ήταν ο Βαγγέλης ή τουλάχιστον κάποιος που του έμοιαζε καταπληκτικά:
"Είδα λοιπόν αυτό το νεαρό παιδί, ομολογουμένως ταλαιπωρημένο μου φάνηκε ο οποίος μου ζήτησε, όπως πρόσεξα ότι ζήτησε και από άλλους διερχόμενους από τη στάση του ηλεκτρικού, χρήματα για να βγάλει εισιτήριο. Τον άκουσα να λέει καθώς απομακρύνθηκα ότι είχε έρθει από τα Γιάννενα και δεν είχε χρήματα μαζί του, κάτι του έτυχε και έψαχνε τρόπο να βοηθηθεί προκειμένου να βγάλει εισιτήριο για να φύγει. Δυστυχώς λίγο μετά βλέποντας μία φωτογραφία αντιλήφθηκα τι είχα κάνει ή μάλλον τι δεν είχα κάνει. Το παιδί που είδα φορούσε τη μπλούζα του Βαγγέλη αυτή που εκείνος είχε την ημέρα εξαφάνισής του. Πρόσεξα αν και εγώ δεν του έδωσα χρήματα ότι κάποιοι άλλοι εκεί στο σταθμό του δώσανε κάτι, αλλά, δε μπορούσα να βάλω με το μυαλό μου ότι ήταν εκείνος, αν ήταν τελικά", είπε η γυναίκα.

Στη συνέχεια, έγινε αυτοψία σε κάθε στάση του ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά καθώς φαίνεται ότι μπορεί και να υπάρχει μία έστω και μικρή πιθανότητα να βρεθεί κάποιος που να είδε το Βαγγέλη ο οποίος μετά και από αυτή την εξέλιξη πιθανόν να είναι ακόμη στην Αθήνα αν βέβαια προκύψει έστω μία πληροφορία που να πιστοποιεί αυτό το σενάριο για να μπορέσει να βοηθήσει και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Το ερώτημα πάντως που προκύπτει είναι το πώς ο Βαγγέλης κατέληξε στην Αθήνα αφενός και ποιος είναι ο πιθανός προορισμός του αν τελικώς αποδειχτεί ότι κρύβεται κάπου στην Αθήνα. Μήπως το εισιτήριο που ήθελε να κόψει ήταν για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Κρήτη; Το γεγονός ότι εθεάθη σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας στην περιοχή του Πειραιά πολύ κοντά στο λιμάνι να δίνει μία βάση για την πιθανότητα να προσπαθεί ο νεαρός φοιτητής να βρει τρόπο για να πάει στην Κρήτη;

Η μαρτυρία αυτή, φέρνει πάλι στο προσκήνιο πληροφορίες, που έλεγαν ότι νεαρός που έμοιαζε στο Βαγγέλη, εθεάθη πριν από μέρες στο σταθμό και στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Έχει ζητηθεί το υλικό από τις κάμερες των σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, καθώς και των γύρω καταστημάτων, ώστε να εξεταστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και από τους συγγενείς του 20χρονου, για να διαπιστωθεί αν η πληροφορία ευσταθεί.

Η  ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, που μετά από εισαγγελική παραγγελία έχει σημάνει SILVER ALERT για τον εικοσάχρονο, ζήτησε από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ να επικεντρώσουν στην πιθανότητα να είναι ο Βαγγέλης ο νεαρός που πολίτες μαρτυρούν πως έχουν δει να περιφέρεται στους σταθμούς.

Αν οι μαρτυρίες έχουν βάση, υπάρχουν σοβαρές ελπίδες ο 20χρονος να βρεθεί. 

Ωστόσο, η μαρτυρία που έλεγε ότι ο Βαγγέλης εθεάθη τα προηγούμενα 24ωρα στα ΚΤΕΛ Αγρινίου, μάλλον καταρρίπτεται, αφού από την εξέταση του υλικού  από τις κάμερες των ΚΤΕΛ προκύπτει ότι στο βίντεο που έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας, εμφανίζεται όντως ένας νεαρός που μοιάζει στην εξωτερική εμφάνιση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν είναι όμως αυτός.


Οι Αρχές αξιοποιούν τις σημαντικές μαρτυρίες που έχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, από τη Γραμμή SOS 1065

Στην προσπάθεια της αναζήτησης, μετά από εισαγγελική εντολή, συμμετέχει από την πρώτη στιγμή και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και οι Εθελοντές Αναζήτησης της Οργάνωσης.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ είχε και τα πρώτα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για bullying από την παρέα των Κρητικών σε βάρος του Βαγγέλη, από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το SILVER ALERT.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Γεράσιμο Κουρούκλη, οι μαρτυρίες που φτάνουν στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές, κάτι που δείχνει την ευαισθητοποίηση του κόσμου και γι' αυτό το περιστατικό.
"Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ  ενεργοποίησε το SILVER ALERT για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι πολίτες για τον εντοπισμό του." λέει στο BLUE FORCE ο κ. Κουρούκλης και συνεχίζει: "Οι μαρτυρίες στη γραμμή SOS 1065 είναι πάρα πολλές. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά και άγρια παρενόχληση σε βάρος του αγνοούμενου φοιτητή από συγκεκριμένη ομάδα Κρητικών συμφοιτητών του. Πολύς κόσμος, την τελευταία εβδομάδα, μας λέει πως είδε κάποιον που μοιάζει με το Βαγγέλη  σε διάφορους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και των ΗΣΑΠ, στην Αθήνα. Προσπαθούμε με αγωνία και σε συνεργασία με τις Αρχές και τους συγγενείς να διασταυρώσουμε τις μαρτυρίες αυτές, ώστε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ελπίδας για τον εντοπισμό του. Ενημερώσαμε και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ να επικεντρώσουν στην πιθανότητα να είναι ο Βαγγέλης ο νεαρός που πολίτες μαρτυρούν πως έχουν δει να περιφέρεται στους σταθμούς.
Ωστόσο, άλλες μαρτυρίες, κυρίως ανώνυμες, οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώνει τις αρχές για την παραμικρή πληροφορία. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τις Εισαγγελικές Αρχές, που αξιολογούν και αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες.
Παρακαλούμε όποιον έχει κάποια πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει, να καλεί στο 1065 όλο το 24ωρο, ή στις Αστυνομικές Αρχές. Αν κάποιος δει το Βαγγέλη ή κάποιον που του μοιάζει, πρέπει να καλέσει ΑΜΕΣΩΣ, και πριν φύγει από το οπτικό του πεδίο. Χάνεται η δύναμη της πληροφορίας όταν μας καλείτε μετά από πολλές ώρες ή ακόμα και μετά από μέρες.
Η ευχή όλων μας, είναι να βρεθεί σώος ο Βαγγέλης, η αγωνία των δικών του ανθρώπων να σταματήσει εδώ και ο 20χρονος να βρεθεί και πάλι κοντά στην οικογένειά του."


Συναγερμός σήμανε στα Γιάννενα μετά από πληροφορία για σημαντικά ευρήματα. 
 
Συναγερμός, εν τω μεταξύ, σήμανε μετά από πληροφορία που έφτασε στο "ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ" και αναφέρονταν σε σημαντικά ευρήματα στη λίμνη.
Φίλη της εκπομπής τα εντόπισε σε βόλτα στην παραλίμνια περιοχή, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή. Βρήκε ανάμεσα σε καλαμιές και κάτω από βραχάκια, ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα αθλητικά μποτάκια με κορδόνια νούμερο 43. Τα μποτάκια ήταν μάρκας FILA. Λίγο πιο κάτω βρισκόταν ένα μπλε τζην παντελόνι. Παρόμοια παντελόνι και μποτάκια φορούσε και ο αγνοούμενος Βαγγέλης Γιακουμάκης όταν χάθηκε.
Η τηλεθεάτρια έστειλε τις φωτογραφίες των ευρημάτων στην εκπομπή και ειδοποίησε την  Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο για έρευνα. Οι αστυνομικοί που πήραν τα παπούτσια και το παντελόνι για έλεγχο, ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν κάτι άλλο.
Η Αγγελική Νικολούλη στο δωμάτιο του 20χρονου φοιτητή μέσα στη Σχολή, είχε βρει στη ντουλάπα του ένα πανομοιότυπο ζευγάρι μποτάκια με αυτά που φορούσε όταν χάθηκε. Σύμφωνα με τους συγγενείς τα μποτάκια του Βαγγέλη ήταν νούμερο 44- 45 και μάρκας Boxer .
Η έρευνα των Αρχών έδειξε ότι τα ευρήματα στις καλαμιές αν και είχαν κοινά στοιχεία με του αγνοούμενο, δεν ανήκουν τελικά σ' αυτόν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: ομάδα του BLUE FORCE ,  ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ , protothema.gr
Μόνο για τους αναγνώστες του BLUE FORCE!
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

Translate