Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η "Νέα Ελλάδα" του Σαμαρά "διώχνει" τον Καραμανλή


Μόνο στα Επίκαιρα

Επωνύμως: Η "Νέα Ελλάδα" του Σαμαρά "διώχνει" τον Καραμανλή

Εθνική συνδιάσκεψη και εκλογές τον Οκτώβριο...
Της Νόνης Καραγιάννη

Ειλημμένη θεωρείται, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, η απόφαση του κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε διάλυση της ΝΔ και σε μετεξέλιξη του κόμματος σε «Νέα Ελλάδα».
Σύμφωνα, δε, με το σχεδιασμό του πρωθυπουργικού επιτελείου, στο νέο κόμμα, που, όπως λέγεται, φιλοδοξεί να καλύψει το χώρο του Κέντρου, θα μπορούσαν να μετάσχουν και πρώην αλλά και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς ιδιαίτερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές μετά την 25η Μαΐου.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ να αποφασιστεί μετά τη διενέργεια Εθνικής Συνδιάσκεψης, από το βήμα της οποίας ο κ. Σαμαράς θα απευθύνει προσκλητήριο προς τις «δυνάμεις της λογικής» για την «αλλαγή σελίδας στη χώρα» κι ενώ μεταξύ των όσων συζητούνται είναι και ένα ακόμα εκλογικό σενάριο, που τοποθετεί τις εθνικές κάλπες τον Οκτώβριο. Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι στοιχειωδώς διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση και δεν θα δημιουργεί ζήτημα «πολιτικής νομιμοποίησης».
Αποφασισμένος να απόσχει από τα ψηφοδέλτια αν ο κ. Σαμαράς προχωρήσει σε διάλυση της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος φέρεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ενώ ανάλογη στάση αποχής από την εκλογική διαδικασία θα τηρήσουν και οι «καραμανλικοί» βουλευτές.
 
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

Το θαύμα της φύσης!

Το θαύμα της φύσης!
6940784526, meditext.ath@gmail.com

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ