Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Το Silver Alert είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!

* Όταν η ΠΡΟΛΗΨΗ ολοκληρωθεί,

* Όταν η ΘΕΡΑΠΕΙΑ δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο,

* Όταν η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ εξουδετερωθεί,

το Silver Alert είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, είναι εκεί, μας ενώνει, μας ενεργοποιεί, γεμίζει τις καρδιές μας ανθρωπιά, μας βγάζει στο δρόμο, μας κάνει πιο παρατηρητικούς, ψάχνουμε δυναμικά με πάθος, και καταφέρνουμε να εντοπίσουμε τον ηλικιωμένο που εξαφανίσθηκε, δεν έχει μνήμη, χάθηκε, κινδυνεύει η ζωή του, αγωνιούν οι δικοί του άνθρωποι, γρήγορα με αγάπη και στοργή τον γυρίζουμε στο περιβάλλον που τον περιμένει με καρτερία και αγωνία.

Δύο λέξεις
(Silver Alert) ισοδυναμούν με ένα ολόκληρο κόσμο (15 αμειβόμενους συνεργάτες, 1.838 εγγεγραμμένοι εθελοντές αναζήτησης, 3 οχήματα, επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο, χιλιάδες συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα που συμπαρίστανται. Το Silver Alert συνδέει αρμονικά τις υπηρεσίες του κράτους με τους ενεργούς πολίτες και τα ΜΜΕ σε ένα ανιδιοτελή ιερό σκοπό - την επιστροφή του ηλικιωμένου που κτυπημένος από κατάθλιψη, Alzheimer ή άνοια χάνεται, εξαφανίζεται, στο περιβάλλον του με τους δικούς του ανθρώπους.
Από τον Ιούνιο του 2013 με την διακοπή της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την οποία εξασφαλιζόταν μεγάλο μέρος του ετήσιου κόστους λειτουργίας του Silver Alert, η υπηρεσία περνά δύσκολες μέρες. Οφείλονται αμοιβές στους συνεργάτες, οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές, οφείλονται μισθώματα των εγκαταστάσεων, οφείλονται υποχρεώσεις στις εταιρείες ενέργειας και τηλεφωνίας. Τα έσοδα από δωρεές των συμπολιτών μας έχουν μειωθεί δραματικά καθόσον η ζωή όλων μας έχει υποβαθμισθεί σημαντικά λόγω της κρίσης και κάθε ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό του και κάπως το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον. Τα έσοδα από χορηγίες εταιρειών επίσης έχουν μειωθεί δραματικά καθόσον πολλές έκλεισαν, κάποιες άλλες περνούν οικονομικά δύσκολες μέρες και οι περισσότερο εύρωστες έχουν μειώσει του προϋπολογισμούς τους για χορηγίες, έχουν στραφεί σε χορηγίες προϊόντων τους σε ευπαθείς ομάδες πολιτών ή έχουν περιορισθεί και συμμετέχουν σε χορηγίες επισιτισμού συμπολιτών μας που βρίσκονται σε κοινωνική κρίση.
Το Silver Alert γεννήθηκε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2005, ανακηρύχτηκε ως εθνικό πρόγραμμα στις 26 Φεβρουαρίου του 2008 στην Φλόριντα των ΗΠΑ και έκτοτε λειτουργεί και στις 52 πολιτείες. Ταξίδεψε στον Καναδά την Αυστραλία και στις 12 Απριλίου του 2011 πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φυσικά στην ομορφότερη χώρα της την Ελλάδα συνοδευόμενο από τον Εθελοντικό Οργανισμό Γραμμή Ζωής. Τον Νοέμβριο του 2012 βραβεύθηκε στις Βρυξέλες ως ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ από το δίκτυο φορέων  από 27 χώρες με την ονομασία WeDo που έχει στόχο την προώθηση της ποιότητας των υπηρεσιών μακροχρόνιας φροντίδας στην Ευρώπη.
Το Silver Alert, μετά από 10 χρόνια ζωής και αφού ταξίδεψε από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, είναι άδικο να πεθάνει δαφνο-στολισμένο στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Είναι άδικο να πεθάνει γιατί διαγράφει επιτυχημένη πορεία με 92,82 % θετικό αποτέλεσμα. Το Silver Alert χρειάζεται την οικονομική υποστήριξη όλων μας γιατί η λειτουργία του είναι απαραίτητη χάριν προστασίας του κοινωνικού συνόλου.
Το ετήσιο κόστος για την λειτουργία του Silver Alert είναι 145.000 ΕΥΡΩ.
Το 75% του ποσού αυτού απαιτείται για τις αμοιβές των 15 συνεργατών που απασχολούνται καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο στο επιχειρησιακό κέντρο και στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Το 25% του ποσού απαιτείται για όλες τις άλλες υποχρεώσεις όπως ασφαλιστικές εισφορές, μισθώματα των εγκαταστάσεων, υποχρεώσεις στις εταιρείες ενέργειας και τηλεφωνίας, έξοδα κίνησης για την αναζήτηση ή την διακομιδή ηλικιωμένων, έξοδα συντήρησης οχημάτων, γραφική ύλη κλπ




Τηλέφωνα: 210-5246202, 211-3499700
E-mail: info@lifelinehellas.gr

Το θαύμα της φύσης!

Γεράσιμος Κουρούκλης: Μόνο στον κόσμο στηρίζεται η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ