Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ: Τα αποτελέσματα του SILVER ALERT είναι σημαντικά και δείχνουν ότι η «Γραμμή Ζωής» πέτυχε το στόχο της.

«ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΝΑ «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΩ» ΤΟ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ»
AGELIKI-NIKOLOULI-INTERVIEW-CITYWAY-FEBRUARY2014Δεν είναι λίγες οι φορές, που μας έχει  καθηλώσει στους δέκτες, ρίχνοντας φως σε σκοτεινές ιστορίες που ο πιο απλός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.  Ή μήπως όχι;
Η Αγγελική Νικολούλη εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, λύνει γρίφους και εξιχνιάζει εγκλήματα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα δημοσιογράφος, που ασχολείται με πραγματικές ιστορίες μυστηρίου, φέρνοντας στο φως ζοφερές και συνάμα σοκαριστικές αποκαλύψεις για υποθέσεις που ξεκίνησαν με μια «απλή» εξαφάνιση.
Στα τόσα χρόνια, εντατικής έρευνας δημιουργήθηκαν στο νου της, ιστορίες που σχετίζονται με αληθινά περιστατικά. Κάπως έτσι γεννήθηκε και ιδέα για το τελευταίο της βιβλίο «Θάνατος με χείλη κόκκινα»…
Η Αγγελική Νικολούλη για άλλη μια φορά, λύνει τον γρίφο του μυστηρίου.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ για το περιοδικό CITY WAY


THANATOS-ME-XEILI-KOKKINA-nikolouli-5643-4[1]«Θάνατος με χείλη κόκκινα» ο τίτλος του νέου σας βιβλίου, ποια ήταν η πηγή της έμπνευσης; Πηγή έμπνευσης για μένα ήταν μία από τις είκοσι υποθέσεις που είχαν δηλωθεί στο «Τούνελ» σαν απλές εξαφανίσεις και αποδείξαμε με μεθοδική έρευνα ότι ήταν δολοφονίες. Μιλάω για την εξαφάνιση ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματία, όπως αρχικά είχε εμφανιστεί. Όταν ερευνούσα την υπόθεση αυτή, δεν μπορούσα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να φανταστώ το αίμα και τη βία που έκρυβε.
Έχετε γράψει δυο αστυνομικά μυθιστορήματα, πόσο σας έχει επηρεάσει η δουλειά σας, ώστε να γράφετε τέτοιες σκοτεινές ιστορίες; Οι όποιες επιρροές, από τη δουλειά μου πηγάζουν. Τα μυστήρια δεν τα γεννά η φαντασία μου αλλά η ίδια η ζωή, που τις περισσότερες φορές την ξεπερνά. Κι αυτή είναι η διαφορά  με τα άλλα αστυνομικά μυθιστορήματα. Τα δικά μου βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Σε ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Υποθέσεις που φωτίστηκαν μέσα από την επίμονη έρευνα του «Τούνελ».
Το δαιμόνιο της συγγραφής, το είχατε πάντα ή σας βγήκε ύστερα από τόσα χιλιόμετρα στο αστυνομικό ρεπορτάζ; Το είχα από την εφηβική μου ηλικία. Έγραφα ποιήματα και διηγήματα. Σαν πρώτη αστυνομική ρεπόρτερ στην Ελλάδα, απέκτησα μια μεγάλη εμπειρία μέσα από τη συχνή επαφή με το έγκλημα. Μ’ άρεσε πάντα να ερευνώ το παρασκήνιο και να φέρνω στο φως τα στοιχεία που οι δράστες ήθελαν να κρύψουν. Όπως φαίνεται, η ροπή μου προς τη συγγραφή συνδυάστηκε και με την έρευνα.
Είστε η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος στην Ελλάδα, που ασχοληθήκατε με το αστυνομικό ρεπορτάζ, πως προέκυψε αυτό; Μαθήτευσα σε όλα τα ρεπορτάζ αλλά κατέληξα στο αστυνομικό γιατί έβρισκα ενδιαφέρον το μυστήριο και ήθελα από νεαρή ρεπόρτερ να ρίχνω φως στο σκοτάδι. Στην «Απογευματινή» βρέθηκα δίπλα σε έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες. Συνειδητοποίησα μέσα από κάποιες πολύκροτες υποθέσεις που ερεύνησα τότε, όπως αυτή του δράκου Κυριάκου Παπαχρόνη, ότι το αστυνομικό ήταν το ρεπορτάζ που μου ταίριαζε γάντι.
Στα τόσα χρόνια του «Τούνελ», ποιες ιστορίες είναι αυτές που σας συγκλόνισαν; Δεν μπορώ με ευκολία να επιλέξω τη μία και μοναδική. Είναι δεκάδες οι υποθέσεις που ξεχώρισαν, η καθεμία για διαφορετικό λόγο. Σε κάθε ιστορία που ερευνούσα, φρόντιζα να «ακτινογραφώ» το δράστη και να σκέφτομαι με το δικό του μυαλό για να φτάσω στη λύση του γρίφου.
Για την εκπομπή σας, έχετε τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επίσης το «Τούνελ» έχει συμπεριληφθεί δυο φορές στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, πώς αισθάνεστε για αυτές τις διακρίσεις; Να σας θυμίσω ότι το «Τούνελ» πέρα από τις διακρίσεις που αναφέρατε, έχει τιμηθεί ακόμη με είκοσι δύο βραβεία από κοινωνικούς φορείς. Για μένα όμως το σημαντικότερο βραβείο, είναι η αγάπη και η υποστήριξη των τηλεθεατών όλα αυτά τα δεκαοχτώ χρόνια προβολής της εκπομπής.
Το θαύμα της φύσης!Οι Ιάπωνες, επέλεξαν από σαράντα χώρες την εκπομπή σας ως ξεχωριστή με κοινωνική προσφορά, ενώ το έργο σας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό σε πολλές χώρες, που οφείλεται αυτό; Το «Τούνελ» συνεργάζεται με αντίστοιχες εκπομπές έξι χωρών, που πρόβαλαν τη δουλειά μας στην Ελλάδα. Έχω ταξιδέψει για υπόθεση της εκπομπής στη Μόσχα, καλεσμένη του Ρωσικού κρατικού καναλιού. Ιταλοί, Ολλανδοί και Άγγλοι συνάδελφοι έχουν βρεθεί στο στούντιο του «Τούνελ» και έχουν καταγράψει τη ζωντανή έρευνα και την αποτελεσματικότητα της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι ξένοι και για την ιδέα του εθελοντισμού που το «Τούνελ» κατάφερε να περάσει και να καθιερώσει τον κόσμο.
Καθημερινά βλέπουμε στους δέκτες μας, τηλεοπτικά μηνύματα από το Silver Alert για εξαφανίσεις ηλικιωμένων, ποια η προσφορά σας στη Μ.Κ.Ο. Γραμμή Ζωής; Συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή. Προώθησα με ένα τηλεοπτικό σποτ το μήνυμα της «Γραμμής Ζωής», που ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και εξαφανίζονται. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και δείχνουν ότι η «Γραμμή Ζωής» πέτυχε το στόχο της.
Πώς βρίσκει μια γυναίκα σαν εσάς, τις ισορροπίες στον ελεύθερό της χρόνο; Ποτέ δε δήλωσα ότι είμαι η σούπερ-γυναίκα που καταφέρνει παράλληλα τα πάντα. Αν δεν έχεις βοήθεια στην προσωπική και οικογενειακή σου ζωή, δεν μπορείς να ισορροπήσεις τίποτα. Φροντίζω τον ελεύθερο χρόνο μου να ασχολούμαι με τα ενδιαφέροντα μου και με προσέχω για να έχω…

ΠΗΓΉ: cityway.gr
 
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ