Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ δίπλα στους ηλικιωμένους των Σερρών, 24 ώρες το 24ωρο!


 
1780213_10202018152149703_119691492_oΣύμβαση συνεργασίας με το Δήμο Σερρών για την υποστήριξη της αδιάλειπτης 24ώρης λειτουργίας της υπηρεσίας τηλεβοήθειας – τηλεϋποστήριξης με τη χρήση των εφαρμογών του πληροφοριακού συστήματος, υπέγραψε ο Εθελοντικός Οργανισμός «Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης και Βοήθειας στο Σπίτι», ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.
σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Εθελοντικού Οργανισμού:
"Με τη συνεργασία αυτή, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με το εξειδικευμένο προσωπικό της (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) αναλαμβάνει την 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την υλοποίηση του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από αυτό.
Η αναγγελία της συνεργασίας έγινε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του Προέδρου της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ, κου Γεράσιμου Κουρούκλη, για την παρουσίαση του προγράμματος «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», που  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Άξονας Προτεραιότητας 04 – «Ψηφιακή Σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη»). Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων (ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα,  ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο. Οι περισσότεροι ωφελούμενοι-Δημότες θα είναι αυτοί που ήδη κάνουν χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο τέλος της συνέντευξης έγινε επίδειξη των υπηρεσιών του προγράμματος σε πραγματικό χρόνο. το προσωπικό του οποίου αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) αναλαμβάνει την 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την υλοποίηση του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από αυτό.το προσωπικό του οποίου αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) αναλαμβάνει την 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την υλοποίηση του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από αυτό.το προσωπικό του οποίου αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) αναλαμβάνει την 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την υλοποίηση του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από αυτό.το προσωπικό του οποίου αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) αναλαμβάνει την 24ωρη υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης που αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την υλοποίηση του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσα από αυτό.
Η Γραμμή Ζωής, συνεχίζοντας τη δράση στην κατεύθυνση της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, προχώρησε σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους, με στόχο να ανακουφιστεί η καθημερινότητά τους.
Το θαύμα της φύσης!Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ θα είναι όλο το 24ωρο στη διάθεση των ηλικιωμένων των Σερρών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειάς τους και να προσφέρεται επίσης, η αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη στους ηλικιωμένους, που υποδέχονται τη νέα αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και ανακούφιση.
Στόχος μας είναι η συνεχής παρουσία στο πλευρό των ηλικιωμένων, με ανάπτυξη και άλλων δράσεων, στη λογική του σεβασμού στην αξιοπρέπειά τους, της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας και της διατήρησής τους ως ενεργών μελών της κοινωνίας μας."
 
 
 
Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ