Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αστ. Ροντούλης: O Καμμένος μάς ζήτησε να στηρίξουμε μετεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Καταγγέλει υπόγεια συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ!
Αστ. Ροντούλης: O Καμμένος μάς ζήτησε να στηρίξουμε μετεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ
«Οι επαφές μας με τον Πάνο Καμμένο δεν καρποφόρησαν λόγω πολιτικών διαφωνιών και διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων» λέει ο κ. Αστ. Ροντούλης



 
Υπόγεια συμμαχία και συμφωνία για μετεκλογική συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στο «Βήμα της Κυριακής» με συνέντευξή του στον Άρη Ραβανό, ο πρώην υφυπουργός κ. Αστ. Ροντούλης. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ καταγγέλλει τον κ. Π. Καμμένο ότι ζήτησε από τον πολιτικό φορέα «Πατριωτικό Κέντρο» όπου ανήκει να δεσμευθεί εκ των προτέρων ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τονίζει ότι ο κ. Καμμένος τούς ζήτησε να στηρίξουν και μια μετεκλογική συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρη η συνέντευξη, έχει ως εξής:
  Κύριε Ροντούλη, μαζί με άλλα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, και όχι μόνο, συγκροτήσατε έναν νέο φορέα πολιτικού προβληματισμού, το «Πατριωτικό Κέντρο».  Ποια είναι η βασική φιλοσοφία του συγκεκριμένου πολιτικού εγχειρήματος;
«Θέλουμε το "Πατριωτικό Κέντρο" να δώσει το έναυσμα ενός πατριωτικού βηματισμού στις υπαρκτές εθνολαϊκές φιλελεύθερες δυνάμεις, για να σφυρηλατηθεί μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης των πολλαπλών οικονομικών, κοινωνικών και γεωπολιτικών αδιεξόδων που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο Ελληνισμό. Θέλουμε να γίνει αυτό χωρίς να διακυβευθούν ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η κοινωνική συνοχή της χώρας από ακραία αντιδημοκρατικά μορφώματα που εμφορούνται είτε από έναν στείρο αριστερό δογματισμό είτε από μια αποκρουστική νεοφασίζουσα νοοτροπία. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα μιας νέας εθνικής αφύπνισης. Είμαστε ανοιχτοί σε δημόσιες πολιτικές συνέργειες και συμφωνίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου».
 
Υπό το πρίσμα των «ανοιγμάτων» λοιπόν του «Πατριωτικού Κέντρου» προς άλλους πολιτικούς χώρους, προχώρησαν και οι επαφές με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου;
«Πράγματι, η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή του "Πατριωτικού Κέντρου" διακήρυξε, σε όλους τους τόνους, τη βούλησή της να προωθήσει ευρύτερες πατριωτικές συσσωματώσεις στη βάση του προεκτεθέντος σκεπτικού. Ομως, λόγω πολιτικών διαφωνιών και διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων, οι επαφές μας με τον Πάνο Καμμένο δεν καρποφόρησαν, αν και υπήρξαν αρκετά σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών».

Γιατί τελικά δεν συνεργαστήκατε; Ποια υπήρξε η βασική αιτία της τελικής αποστασιοποίησης του «Πατριωτικού Κέντρου» από τον κ. Καμμένο;
«Δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά. Αρκεί να τονίσω μόνο ότι κατά τη διάρκεια των επαφών μας ανεφύη μια πολιτική διαφωνία στρατηγικού βάρους, που κατέστησε ανέφικτη και ανεδαφική την όποια συνεργασία ή σύμπλευση μεταξύ ΑΝΕΛ και "Πατριωτικού Κέντρου"».

Μιλάτε για διαφωνία στρατηγικού βάρους με τον κ. Καμμένο. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;
«Κατά κανέναν τρόπο το "Πατριωτικό Κέντρο" δεν θα μπορούσε να συναινέσει ή να αποδεχθεί μια αφύσικη λογική διακυβέρνησης της χώρας από ένα ετερογενές μείγμα πατριωτικών δυνάμεων και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απλούστατα η ρητορική και οι πράξεις του κόμματος του κ. Τσίπρα συνθέτουν μια εθνοαποδομητική πολιτική οπτική που θα επιφέρει πλείστες όσες καταστροφές στον εθνικό κορμό, εάν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την εξουσία. Οταν μας ζητήθηκε λοιπόν από τον κ. Καμμένο να στηρίξουμε με εκ των προτέρων δέσμευσή μας και με ψήφο εμπιστοσύνης στη συνέχεια μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκ μέρους μας απόρριψη και άρνηση του σχεδιαζομένου αυτού εγχειρήματος κατέστη μονόδρομος. Το "Πατριωτικό Κέντρο", για ηθικούς και πολιτικούς λόγους, κατά κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει την προσέγγιση Καμμένου για τη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας».

Πιστεύετε ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας η επιλογή Καμμένου για μετεκλογική κυβερνητική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ;
«Κατ' αρχήν δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών. Κατανοώ βέβαια και αποδέχομαι το δικαίωμα που έχει ο κ. Καμμένος ως πολιτικός αρχηγός να χαράσσει τη στρατηγική του κόμματός του. Ομως η προεκλογική δημοσιοποίηση των προθέσεών του είναι μια δημοκρατική αναγκαιότητα, προκειμένου οι όποιες επιλογές να τύχουν της επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας των πολιτών. Πιστεύω λοιπόν ότι ο κ. Καμμένος δεν θα κρατήσει κρυφές τις προθέσεις του και τις επιλογές του, καθ' όσον θεωρώ πως είναι ένας έντιμος πολιτικός άνδρας, όπως διεφάνη και από τις διεργασίες μεταξύ ΑΝΕΛ και "Πατριωτικού Κέντρου", κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξε ένας ειλικρινής και ευθύς συνομιλητής».

Βλέπετε δυνατότητες συνεργασίας του «Πατριωτικού Κέντρου» με κάποια άλλη πολιτική δύναμη;
«Είμαστε ανοιχτοί στην πρόκληση των πολιτικών συνεργασιών. Η ίδια η συγκυρία και τα πολλαπλά προβλήματα του ελληνικού λαού επιτάσσουν συνεργασίες, συμπράξεις και όχι ανούσιες αντιπαραθέσεις και εθνοκτόνες διαιρέσεις, που στρώνουν τον δρόμο σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις».
 
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ