Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ!



Tip: Βγάλτε τα αβγά από το ψυγείο από τη Μεγάλη Τετάρτη, για να μη σπάσουν στο βράσιμο

Κόκκινα
1 κιλό παντζάρια (μόνο βολβούς), 3 λίτρα νερό, 1 φλιτζάνι ξίδι.                                                      Αφού βράσουν, ρίξτε τα αβγά και βράστε τα μαζί για άλλα 10 λεπτά.

Πράσινα
Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε 2 λίτρα. Στο ζωμό που θα μείνει ρίξτε 1 φλιτζάνι ξίδι και βράστε τα αβγά.

Γαλάζια - Μπλε
Βράστε 1 κομμένο κόκκινο λάχανο σε 2 λίτρα νερό μαζί με τα αβγά. Προσθέστε το ανάλογο ξίδι.

Μοβ
Βράστε αρκετά άνθη βιολέτας σε 1 λίτρο νερό με ξίδι. Όταν το χρώμα βγει, βγάλτε τα άνθη, κατεβάστε από τη φωτιά και βάλτε μέσα τα ήδη βρασμένα αβγά. Αφήστε τα για 30 λεπτά
 
Βαμμένα αυγά με φλούδες κρεμμυδιών
Παίρνουμε φύλλα απο κόκκινα κρεμμύδια τα τυλίγουμε σε ένα τουλουπάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα .

Για σχέδια στα αυγά μας βάζουμε φυλλαράκια από διάφορα φυτά η βότανα και τα τυλίγουμε με κομμάτια από καλτσόν (όχι με τουλουπάνι γιατί δεν 8α φαίνεται το σχέδιο )βαζουμε τα αυγα μας στην κατσαρολα με νερο που θα τα σκεπαζει.
Αφήνετε το νερό να πάρει βράση και χαμηλώνεται τη φωτιά στο σιγανό. Υπολογίζετε περίπου ένα τέταρτο για να είστε σίγουροι πως έχουν βράσει τα αυγά σας και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν σας ικανοποιεί το χρώμα βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα, αν όχι τα αφήνετε μέσα κι άλλο. Όσο περισσότερο τα αφήνετε τόσο πιο σκούρο θα γίνει το χρώμα τους.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ