Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

Πως το κάνουμε:

  1. Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
  2. Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
  3. Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
  4. Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
  5. Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
  6. Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 8 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα