Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ!

 Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπόλαρης, ανακοίνωσε στην Ομοσπονδία Τριτέκνων, ότι προωθεί τροπολογία, με την οποία εξομοιώνονται οι Τρίτεκνοι με τους Πολύτεκνους, εκτός από την απονομή της ισόβιας σύνταξης! Μέχρι εδώ, όλα καλά. Οι Τρίτεκνοι πανηγυρίζουν, αφού αγώνες ετών δικαιώνονται, ο Υφυπουργός αποδεικνύει ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει ευαισθησίες για το Δημογραφικό... και όλοι είμαστε ικανοποιημένοι.
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ;
Η μέχρι τώρα «πολιτεία» του κυρίου Μπόλαρη, η συμπεριφορά του απέναντι στους Τριτέκνους, δε μου επιτρέπει να είμαι και τόσο αισιόδοξος και πάντως μου επιβάλει να είμαι τουλάχιστον συγκρατημένος και ίσως λίγο καχύποπτος.
Και εξηγούμαι:
1. Ο κύριος Μπόλαρης ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της, εξαπέλυσε μια πρωτοφανή, στοχευμένη επίθεση στην Τρίτεκνη Οικογένεια. Σε δύο μόλις χρόνια, αποδόμησε την έστω υποτυπώδη δημογραφική πολιτική που υπήρχε μέχρι το 2009.
2. Τελευταίο του χτύπημα ως μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, ήταν η κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων για όσες οικογένειες δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που επέβαλε ο κύριος Μπόλαρης.
3. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς που μας πέρασε, σε ολοσέλιδο αφιέρωμα σε μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικη εφημερίδα, ο κύριος Μπόλαρης, ανακαλύπτει την ανάγκη ύπαρξης μιας «άλλης» δημογραφικής πολιτικής που θα συμπεριλαμβάνει και τους Τριτέκνους και αναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατάθεση ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους. Προχωράει μάλιστα και σε εξαγγελία μέτρων που ικανοποιούν ΟΛΑ τα επιμέρους αιτήματα των Τριτέκνων!
4. Σε επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας με το Γραφείο του Υφυπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου, το αίτημα για συνάντηση με τον κύριο Μπόλαρη απορρίπτεται, αφού όπως απαντά το Γραφείο του, δεν υπάρχει λόγος νέας συνάντησης, ο Υφυπουργός υιοθέτησε όλα τα αιτήματά μας και ήδη το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ετοιμάζεται. Μας πληροφορούν μάλιστα, ότι ο Υφυπουργός έχει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού (κ. Λοβέρδος) για το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και μάλιστα ότι ο Υπουργός το συζήτησε στο Υπουργικό Συμβούλιο και η αντιμετώπιση ήταν θετική! Είναι λοιπόν διαδικαστικό το θέμα και ο Υφυπουργός επεξεργάζεται το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, αφού έχει και την έγκριση του Υπουργού και τη θετική στάση του Υπουργικού συμβουλίου. Λεπτομέρεια: Ο κ. Λοβέρδος, όπως μας πληροφόρησαν άλλοι Υπουργοί στους οποίους απευθυνθήκαμε, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από το συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν ήμουνα, πάντως, ούτε εγώ παρών για να ξέρω…
5. Επί τρεις περίπου μήνες, ο κύριος Μπόλαρης, «επεξεργάζεται» ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, το οποίο κανείς δεν έχει δει. Κανένας από τους ενδιαφερόμενους φορείς δεν κλήθηκε στο Υπουργείο για διάλογο και ποτέ δε βγήκε στη δημόσια διαβούλευση. Όλον αυτό τον καιρό, καμία συνάντηση δεν επιτεύχηκε να γίνει με τον Υφυπουργό, είχαμε όμως πολύ καλή επικοινωνία με το Γραφείο του, που μας βεβαίωνε ότι το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ είναι «υπό επεξεργασία»….
6. Μετά από τρεις περίπου μήνες, το θέμα του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, συζητείται στο Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ενόψει συνάντησης, επιτέλους, με τον Υφυπουργό. Εκεί κάνω την εξής τοποθέτηση: Α. Ο χρόνος που απομένει μέχρι την υποτιθέμενη, συμφωνημένη από τα κόμματα διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, δεν είναι αρκετός για την κατάρτιση, επεξεργασία και κατάθεση ενός ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που απαιτεί και τις υπογραφές άλλων (πολλών) Υπουργών. Η διαδικασία για να φτάσει ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ μέχρι την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής είναι αρκετά χρονοβόρα και πάντως με το Νομοθετικό Έργο που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, (λόγω PSI κλπ) είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι θα προλάβει να κατατεθεί το εν λόγω ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, αφού ακόμη το «επεξεργάζεται» ο κύριος Μπόλαρης. Β. Τα επιμέρους μέτρα που εξαγγέλλει ο κύριος Μπόλαρης στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και ισχυρίζεται ότι θα συμπεριλάβει στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ το οποίο «επεξεργάζεται», έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά: Β1. Ικανοποιούν πλήρως τα επιμέρους αιτήματά μας. Είναι λοιπόν πολύ ευχάριστα. Β2. Είναι, τα περισσότερα, αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και μάλιστα, έχουν, κάποια από αυτά, ΑΠΟΛΥΤΩΣ απορριφθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς (που, θυμίζω, «ήταν θετικοί στο Υπουργικό Συμβούλιο»!) στις συναντήσεις μας μαζί τους. Β3. Δεν έχουν κανένα λόγω ύπαρξης, εφόσον κατοχυρωθεί νομικά, η εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους, που εξαγγέλλει ο κύριος Μπόλαρης. Γ. Αρκεί λοιπόν μια απλή ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο, που θα τροποποιεί το πρώτο άρθρο του νόμου για την Πολύτεκνη Οικογένεια, με την οποία θα χαρακτηρίζονται Πολύτεκνες οι Οικογένειες με τρία παιδιά και άνω! Ο χρόνος για την κατάθεση μιας ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ είναι πολύ πιο σύντομος και ο κύριος Μπόλαρης δεν θα χρειαστεί να κουράζεται με την επεξεργασία ολόκληρου ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! Αυτά είπα στο Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
7. Δύο ημέρες μετά, ο κύριος Μπόλαρης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους μας, ανακοινώνει ότι προωθεί ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους! Προφανώς ο Υφυπουργός και εγώ είχαμε την ίδια σκέψη…
8. Την Παρασκευή, 6/4, ο κύριος Μπόλαρης μας κοινοποιεί ηλεκτρονικά, κείμενο της ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ που ΣΚΟΠΕΥΕΙ να καταθέσει τη Μ. Τρίτη και ζητάει τις απόψεις μας μέχρι τη Μ. Δευτέρα. Σημειώνει πάντως ο Υφυπουργός, ότι θα καταθέσει την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, μόνον εφόσον έχει το «απαραίτητο ΟΚ», από τον Πρωθυπουργό και τα Κόμματα… Δηλαδή, ενώ ο Πρωθυπουργός και τα κόμματα συμφώνησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το Γραφείο του κυρίου Μπόλαρη) για ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που δεν είχαν καν δει, τώρα μπορεί να μη δώσουν το «ΟΚ» σε μια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που αντικαθιστά το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! Σημειώνω, ότι η «ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» που μας έστειλε ο κύριος Μπόλαρης, είναι ένα απλό κείμενο στο WORD. Πουθενά δεν αναφέρεται Αιτιολογική Έκθεση, αν χρειάζεται Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αν χρειάζονται υπογραφές Υπουργών, ή σε κάθε περίπτωση, σε ποιο νομοσχέδιο θα «κολλήσει» η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.
9. Και για το τέλος, ο κύριος Μπόλαρης θα πρέπει να μου εξηγήσει το εξής: Ένα θέμα με το οποίο ασχολείται εδώ και τουλάχιστον τέσσερεις μήνες, θυμήθηκε να το λύσει ΤΩΡΑ; Τέσσερεις – πέντε μέρες πριν τη σχεδόν αποφασισμένη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών; Θα προκάνουμε, Υπουργέ μου;
Μιχάλης Ροκκάς
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ